onsdag, september 19

Olika nyanser av guld och en silverring.

Provkarta på färger i guld och silver


Ibland är det solklart vilken färg som är rätt, men oftast är det inte det. När en kund kommer till mig på LOD så vet de inte än hur många färger som faktiskt finns. Speciellt av 18K guld eftersom det är den vanligaste karaten i vigselringar. Här ser du från vänster till höger Rosé guld, Champagne färgat guld, vitguld (obs ej ytbehandlat på något vis) och en silverring.

Det är faktiskt väldigt olika vad man passar i, därför har jag idag börjat göra den här provkartan. Det saknas fortfarande en del färger: grönguld, extrarött, 21K, 23 och 24K guld. Sedan har vi palladium och platina som är närmast silverfärgen. Och sist och viktig för mig (eftersom jag tycker mycket om titanets egenskaper), en titanring.

Att fotografera färger blir en digital tolkningsfråga, men man ser i alla fall hur de förhåller sig till varandra. Valde att inte dra på färgspektrat utan snarare att dämpa det. Det lever mer i verkligheten.

Självklart finns det fler legeringar. Men man måste börja någonstans :) Det här är vad jag har gjort idag och jag får lov att fortsätta en annan gång, för nu måste jag göra klart några morgongåvor och en doppsko av silver.