SILVERFÖREMÅL


Columbi Ägg, bunke. Silverskål tillverkad och utformad för att vispa bl.a ägg.


Columbi Ägg, bunke.

 

Vatten. Två koppar dl av silver.
Deciliter måtten bär på samma tanke som bunken av silver. I stället för ett mått av plast, använd ett av silver som kan gå i arv i generationer. Det silver jag hanterar ingår i ett kretslopp där jag återanvänder mitt spill för att sedan få nytt material när det lämnas in på affinering. Dl måttet mår bra av att användas och du får en direkt upplevelse av hur silvret känns. Eftersom du vet hur ett dl mått av stål upplevs. Kan beställas med gravyr.

Vatten. Kanna med två koppar av silver.

Vatten. Två storlekar av skopor att hänga vid dikbänken för att dricka vatten ur.


Skopan. Hos mina syskons farföräldrar hängde det alltid en skopa vid diskbänken. Den drack hushållet vatten ur. Jag tycker om tanken med att inte slösa på disk och att behandla kranens vatten som den heliga källan. När du dricker kallt vatten ur min silverskopa upplever du som om du har vattnet i handen. Silver leder värme och kyla väldigt direkt. Skopan finns i två storlekar, skall användas mycket och kommer bara bli vackrare med tiden.

Vatten, koppar av silver med invalsat spetsmönster.

En hälsning till alla porslinskoppar som har haft en hel servis, men är ensam kvar. Kopparna har en yta av invalsat spetsmönster som jag sedan formförändrat. Handtagen är inspirerade av en gammal frisörsax. Från utställningen Vatten.

Familjen. Teskedar av silver.

Cocktailpinnar av silver.

Cocktail pinnar för ostbrickan, inspirerade av barr. Alla pinnarna har lite olika längder men samma gods tjocklek. För bjudningen eller en stillsam kväll med god god ost.Bunke No1, silverskålar. Två storlekar.
Bunke No1. Tillverkad i 1,2mm silverplåt för att användas i flera generationer. Servera sallad i den, vispa grädde i den, bunken är favoritskålen som alltid används både för att laga mat och att servera. Är lika dyr som en bättre begagnad bil men håller längre.Bunke No1, diska den gärna med scotch brite. Silverskål

Tekanna av silver med två koppar.

Tekanna av silver med handtag av långsamt vuxen tall. Handtaget är obehandlat och kommer poleras mjukt av användning. Som handtaget på en gammal ladugårds dörr.

En hyllning till Mödrarna, Anna, Hildur och Sonja. Skålar av silver.

Anna, Hildur och Sonja, visades bl.a på utställningen Konceptdesign, Nationalmuseum. Tre frusna ögonblick av textila virkade dukar i silver. Dukarna köpte jag på loppis. Efter det kopierade jag dem i en kopiator, då hade jag dem fångade på papper. Jag klistrade fast dem på silverplåten och sedan valde jag ut de detaljer i mönstret som jag tyckte var bärande för dem. Borrade ett hål i varje detalj och sågade ut härmandes virkningens trådar. Därefter drev jag och planerade jag skålarna. Det är en hyllning till alla kvinnor som vävt, virkat och sytt.

En hyllning till mödrarna.

En hyllning till Mödrarna. Etagere av silver, titan och jackaranda.

En hyllning till mödrarna. Servettringar av silver.

Ljuslykta av silver.

Ljuslykta av silver.

Inga kommentarer: